Als hangende oogleden en wallen onder de ogen jouw zelfvertrouwen beïnvloeden, dan is dat snel opgelost met een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift. Dit is een kleine ingreep die in een korte tijd kan worden uitgevoerd en waarvan jij je een stuk beter gaat voelen. Hangende oogleden kunnen problemen opleveren met je zicht en ook dat is vervelend. Kijk jij in de spiegel en zie jij een moe en onzeker iemand, dan is dat niet iets wat je zomaar moet accepteren. Plan een ooglidcorrectie in en je voelt je binnen de kortste keren weer als de persoon die je ziet in de spiegel.

Voor elk probleem een ooglidcorrectie

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties die je uit kunt laten voeren. Is er bij jou sprake van hangende oogleden, dan kan dat worden opgelost met een bovenooglidcorrectie. Het is ook mogelijk dat het probleem veroorzaakt wordt door hangende wenkbrauwen en door die te liften worden je oogleden ook een stuk omhoog gehaald. Wallen onder de ogen die niet meer weggaan worden verwijderd met een onderooglidcorrectie. Je kunt kiezen uit een combinatie van behandelingen, maar soms is één van de drie voldoende om jou weer zelfvertrouwen te geven. Het doel is om de vermoeide blik te verwijderen en jou weer een fris en energiek uiterlijk te bezorgen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het spreekt voor zich dat je je ooglidcorrectie het beste bij een ervaren plastisch chirurg laat uitvoeren en bij een kwalitatieve kliniek. Daar neem je eerst deel aan een gesprek en kijk je samen met de specialist wat de mogelijkheden zijn en wat het beste voor je is. Op de dag van de ooglidcorrectie zelf tekent de plastisch chirurg eerst af waar het teveel aan huid zich bevindt. Vervolgens krijg je een plaatselijke verdoving en wordt dit verwijderd. De sneetjes worden gemaakt in de plooi van je oogleden of in de wimperrand, dus deze zijn daarna niet meer zichtbaar. De chirurg brengt de hechtingen aan en de ooglidcorrectie is klaar.

Herstellen

Nadat de chirurg van www.abc-clinic.nl klaar is met de ooglidcorrectie blijf je een uurtje in de kliniek terwijl je ogen worden gekoeld. Zorg dat iemand je op komt halen, want je mag niet autorijden. De eerste week moet je het rustig aan doen, moet je je ogen regelmatig koelen en met je hoofd omhoog slapen. Het is ook niet goed om met je ogen in de zon te gaan of onder de zonnebank te stappen. Na een week worden de hechtingen verwijderd en ziet het er al een stuk beter uit. Na zes weken zijn de ogen niet meer zo opgezwollen en zijn de wondjes en blauwe plekken volledig verdwenen. Het is belangrijk dat je gezond eet en dat je niet rookt. Voor het totale herstel van de ooglidcorrectie staat drie maanden en dan zie je echt wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Je komt dan nog één keer op controle bij de plastische chirurg om het resultaat te inspecteren. De voor- en na foto’s spreken dan boekdelen.