De snelste coronatest Rotterdam kan je doen bij deze testlocatie. Je hoeft niet meer dagenlang te wachten op een afspraak of de uitslag. Binnen een paar minuten sta je weer buiten en binnen enkele minuten weet je de uitslag!

Wanneer kan je een coronatest doen in Rotterdam?

Wanneer je coronaklachten of symptomen hebt moet je je laten testen. Je bent dan misschien wel besmet met het coronavirus. Ook wanneer je contact hebt gehad met iemand die positief getest is voor het coronavirus is het slim om je je te laten testen. Het coronavirus is namelijk zeer besmettelijk waardoor het virus zich snel verspreid onder mensen. Wanneer je getest wordt, wil je dat dit zo snel mogelijk en zo betrouwbaar mogelijk gebeurt. Dat kan bij deze coronatest in Rotterdam.

Verschillende soorten coronatesten in Rotterdam

Bij deze locatie voor een coronatest in Rotterdam worden er zowel sneltesten als reguliere PCR-testen afgenomen worden. Bij een sneltest weet je na 15 minuten al de uitslag. Dit is heel handig wanneer je snel wilt weten of je positief of negatief getest bent. Een PCR-test wordt geanalyseerd door een professioneel lab. Je hebt hierbij de uitslag binnen ongeveer een dag. Er is ook de mogelijkheid voor een speekseltest. Hierbij wordt een monster genomen van het speeksel in de mond. Bij de andere twee testen wordt er met behulp van een wattenstaafje een monster afgenomen in de neus en keel.

Wanneer is welke test geschikt?

Alle testen die uitgevoerd worden op de corona testlocatie in Rotterdam zijn betrouwbaar. Je kan dus zelf kiezen voor welke test jij wil gaan. Een PCR-test is dezelfde test die gebruikt wordt bij reguliere teststraten. Wanneer je bijvoorbeeld moet reizen met een vliegtuig is het noodzakelijk om een negatieve PCR-test te tonen. Een certificaat van een andere test die negatief was is dan niet genoeg. Wanneer je wilt weten of je besmet bent met het coronavirus en je wilt snel de uitslag, is de sneltest een aanrader. Je hebt namelijk na enkele minuten al de uitslag als je de coronatest doet in Rotterdam. De speekseltest is ideaal voor kinderen. Hierbij wordt er namelijk speeksel afgenomen in de mond. Dit is veel kindvriendelijker dan de methode waarbij een wattenstaafje in de neus en keel gebruikt wordt.

Veilig en betrouwbaar testen

Bij het afnemen van coronatesten staat de veiligheid natuurlijk voorop. Het is zeer belangrijk dat alle ruimtes regelmatig ontsmet worden en de zorgmedewerkers adequaat beschermd zijn. Bij deze locatie voor coronatesten in Rotterdam wordt hier sterk rekening mee gehouden. Alle testen worden uitgevoerd in veilige settings. De test duurt enkele minuten en je hoeft niet op locatie te wachten op de uitslag. Ook is de testlocatie de hele dag open. Hierdoor wordt de doorstroom van mensen beperkt. Alle mensen die de testen afnemen zijn hiervoor gekwalificeerd. De testen worden dus op een betrouwbare manier afgenomen. De PCR-testen worden opgestuurd naar een betrouwbaar en erkend lab die zo snel mogelijk aan de slag gaan met de testen.