Een polsbrace kan worden gebruikt voor het verminderen van pijn in de pols, maar ook het voorkomen van polsklachten. Het verschilt per situatie welke brace je moet gebruiken. In welke situaties is het verstandig om een polsbrace te gebruiken?

Een polsbrace vermindert pijn in de pols

Heb je een blessure opgelopen aan je pols? Een polsbrace zorgt voor stabilisatie in de pols, waardoor de blessure sneller herstelt. Zo kun je bij kneuzingen en verstuikingen altijd goed een polsbrace gebruiken, omdat rust hierbij de enige remedie is. Verder helpt de polsbrace met het verminderen van pijnklachten tijdens de blessure. Naast het sneller herstellen van blessures, ondersteunt een polsbrace ook bij andere klachten, zoals:

  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • Ski-duim
  • Muisarm
  • Os scaphoideum
  • RSI-klachten

Voorkomen van polsklachten met een polsbrace

Ook bij het ervaren van zeer lichte pijn in de pols kan het al verstandig zijn om een polsbrace te dragen. De brace stabiliseert namelijk de bewegingen van je pols. Hierdoor biedt de brace rust en kun je uitsluitend de juiste bewegingen maken tijdens de klachten. De preventieve werking van de polsbrace zorgt er dus voor dat er geen chronische klachten kunnen ontstaan, zoals een peesschedeontsteking. Ervaar je alleen pijn tijdens het beoefenen van een sport? Dan is een lichte polsondersteuner vaak al genoeg om polsklachten te voorkomen. Het hangt van de aard van je klacht af of een polsversteviger of een harde polsbrace genoeg is om je klachten te verminderen of voorkomen.

Laat je adviseren door een fysiotherapeut

Een polsbrace kan zonder medische verklaring worden gekocht. Weet je niet zeker welke brace je moet hebben? Laat je dan adviseren door een fysiotherapeut. Bij Mijnbrace.nl kun je direct en gratis advies vragen aan een gespecialiseerde fysiotherapeut. Hierdoor weet je meteen dat je de juiste polsbrace koopt.