Injectables zoals botox zijn steeds meer geaccepteerd in de huidige samenleving en worden daardoor steeds normaler. Welke beautyvlogger heeft tegenwoordig haar lippen of wangen niet op laten spuiten? Het wordt allemaal online gedeeld alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met hun voorbeeld als rolmodel nemen veel jongeren dit gedrag over en denken ze ook dat dit normaal is. Hoewel injectables, mits goed ingebracht zeer veilig zijn is het belangrijk om dit door een ervaren en gecertificeerd cosmetisch arts te laten doen. In dit artikel leggen we uit wie injectables mag inbrengen en waar je op moet letten bij het zoeken naar een geschikte behandelaar.

De strijd tussen plastisch chirurgen en cosmetisch artsen

Volgens de wet mag iedereen die de studie geneeskunde heeft afgerond injectables inbrengen, maar daar is niet iedereen het mee eens. De NOS publiceerde er in 2016 ook al over: plastisch chirurgen waarschuwen voor de volgens hen gevaarlijke trend dat steeds meer basisartsen bijklussen door injectable behandelingen, zoals botox uit te voeren.

De overheid wil dat de beroepsverenigingen samen beslissen welke artsen bevoegd en bekwaam zijn om deze behandelingen uit te voeren, maar ze komen er samen niet uit. Waar de plastisch chirurgen vinden dat cosmetisch artsen hier een vervolgopleiding voor zouden moeten volgen, zegt de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) juist dat de aangesloten artsen opgeleid zijn voor behandelingen met injectables terwijl plastisch chirurgen dat niet zijn.

Een bevoegde en bekwame behandelaar vinden

Zonder chirurgische ingreep een jongere en mooiere uitstraling krijgen klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk en dat is tegenwoordig ook relatief eenvoudig te bereiken met een injectable behandeling. Als je op zoek bent naar een gecertificeerd arts adviseren we je om via de website van de NVCG (http://www.nvcg.nl/gecertificeerde-artsen/) te zoeken. Joost Kroon in Amsterdam is zo’n cosmetisch arts die behandelingen met injectables uitvoert. Net als deze arts vind je op nvcg.nl uitsluitend artsen die geschoold zijn, veel ervaring hebben, alle benodigde techniek beheersen en regelmatig bijscholing en cursussen volgen om de behandelingen perfect te kunnen blijven uitvoeren.