In ziekenhuizen is het van belang dat de vloeren egaal en glad zijn. Op die manier zijn de vloeren goed proper te maken en toegankelijk voor mensen die minder te been zijn. Hieronder leest u advies van een gietvloer expert.

Geen naden, scheuren of groeven

Gietvloeren hebben geen naden, scheuren of groeven waarin vuil zich kan ophopen. Dit is ideaal voor de vloer van een ziekenhuis waar wel eens verschillende soorten vloeistoffen op de grond vallen en in deze kleine gleufjes kunnen belanden. Voor de gezondheid van mensen in een ziekenhuis is hygiëne erg belangrijk. Door het gebruik van gietvloeren maakt geen enkele bacterie of virus nog een kans.

Doordat deze vloer niet gaat scheuren of naden heeft, is het een vloer waarover je snel en gemakkelijk, zonder enkele storing kunt bewegen. Bovendien heeft de gietvloer ook een antislip. Met als gevolg dat mensen minder snel zullen vallen.

Geluiddempend

In vele gevallen is een gietvloer geluiddempend. Dit kan voor vele mensen een beademing zijn om in de drukke ruimtes toch niet veel lawaai te hebben. Dit heeft voordelen voor zowel de werknemers als voor de zieken die in het ziekenhuis liggen.

Stevige vloer

Een gietvloer kan wel wat stoten verdragen zonder dat er krassen op komen. In een ziekenhuis wordt er wat afgelopen in de gangen en ook vaak met zware machines of dergelijke. Op de gietvloeren zal je geen sporen zien van de wieltjes. De gietvloer blijft er lang goed uitzien en kan heel lang mee zonder schram!

Bang dat de vloer voor storingen gaat zorgen in het ziekenhuis? Wel zelfs daar hebben ze aan gedacht toen ze deze vloer uitvonden. De vloeren zijn antistatisch gemaakt waardoor ze de machines niet gaan verstoren. Daarbij kunnen de epoxy gietvloeren ook tegen chemicaliën, zuren en andere bijtende stoffen.