Sta je ’s ochtends voor de spiegel met flinke wallen onder je ogen? Na een korte of onrustige nacht is de kans groot dat de huid onder ogen er dof en donker uitziet. Je kunt verschillende dingen doen om wallen te verminderen.

Voldoende nachtrust

Een goede nacht slapen is essentieel voor een frisse uitstraling de volgende morgen. Tijdens je slaap herstelt de huid en komen je ogen tot rust. Probeer daarom elke dag minimaal 7 uur per nacht te slapen en zorg voor een donkere kamer. Een goed dag- en nachtritme helpt om goed te slapen: probeer elke dag rond dezelfde tijd te gaan slapen en weer op te staan. Als je een buik- of zijslaper bent kan het helpen om te proberen op je rug te slapen, zodat er geen druk op je huid komt te staan.  Ten slotte heeft de kwaliteit van alle slaapmaterialen ook effect, zorg ervoor dat je kussen en matras niet te hard, maar ook niet te zacht zijn.

Denk om je eetpatroon

Wat je eet en drinkt heeft invloed op de gezondheid van je huid. Vooral het drinken van voldoende water houdt de huid flexibel. Ook het eten en drinken van groenten en fruit zorgt voor de nodige vezels, vitamines en mineralen om de huid onder de ogen soepel te houden. Zorg voor een gebalanceerd dieet met niet te veel suiker en verzadigde vetten.

Ook heeft je voeding invloed op je nachtrust. Alcohol zorgt voor een onrustige en een minder diepe nachtrust, waardoor je huid minder herstelt. Cafeïne kan je ’s ochtends een positieve stimulans geven, maar vlak voor het slapen gaan wordt cafeïne in het algemeen afgeraden. Koffie zonder cafeïne kun je uiteraard wel gewoon drinken.

Bedek je ogen

Met verschillende huis-, tuin-, en keukenmiddelen kun je je wallen verminderen. Door de huid te koelen vermindert de verkleuring. Andere middeltjes bevatten stoffen die de vochtophoping helpen te verminderen. Zo kun je je ogen bedekken met bijvoorbeeld:

  • Ijsklontjes
  • Banaan
  • Theezakjes
  • Komkommer
  • Aardappel

Kom je toch niet van je wallen af? Bij een cosmetische kliniek kunnen je wallen behandeld worden met fillers.