Je wilt er liever niet aan denken, maar er komt een moment dat je hem nodig hebt: de uitvaartondernemer. Een dierbare heeft namelijk niet het eeuwige leven en we willen er te allen tijde voor zorgen dat er een waardig afscheid gegeven kan worden. Je kunt hier wel wat hulp bij gebruiken, zodat je niet achteraf iets over het hoofd hebt gezien. Een van de specialisten waar je terecht kunt voor een uitvaartondernemer is Uitvaartstore. Maar wat doet deze persoon precies en waarmee kan het jou helpen? Onderstaande informatie helpt jou aan alle kennis die je nodig hebt.

 

Het juiste advies van een uitvaartondernemer

Een uitvaartondernemer wordt ook wel een uitvaartverzorger genoemd en zorgt ervoor dat de nabestaanden van een overledene op een goede manier bijgestaan worden. Hierbij gaat het voornamelijk om advies en het organiseren en uitvoeren van alle praktische zaken rondom een uitvaart. Zo krijg je in eerste instantie alle wensen met deze persoon bespreken. Je wilt ervoor zorgen dat er een afscheid komt voor de overledene die bij hem of haar past, waardoor er wellicht ook enige aanpassingen aan de ‘standaard’ uitvaarten gedaan moet worden. De ondernemer bekijkt daarbij wel of het juridisch haalbaar is.

 

Het regelen van de zaken op de achtergrond

Daarbij kan een uitvaartondernemer ook andere zaken voor jou regelen. Het hoeft namelijk niet alleen te gaan om de zaken rondom de uitvaart en het reserveren van een begraafplaats of crematorium. De ondernemer kan namelijk ook aangifte doen van overlijden bij de gemeente, zodat je hier zelf niet meer aan hoeft te denken. Tevens kunnen de rouwadvertenties en rouwkaarten besproken worden, zodat iedereen op de hoogte kan worden gesteld van het overlijden. Zo heeft iedereen toch een tastbare herinnering aan de overledene en zijn de zaken allemaal geregeld zonder dat je hier extra stress bij hoeft te ervaren.

 

Geen zorgen op de dag zelf

Een uitvaartondernemer is er ook op de dag zelf. Hoewel voornamelijk de dagen ervoor veel stress op kunnen leveren omdat je alles zo goed mogelijk geregeld wilt hebben, moet je op de dag zelf nergens meer aan denken. Het afscheid is immers het enige dat telt. Daarom is de ondernemer er ook op de dag zelf, waarbij het voornamelijk om het coördineren en begeleiden gaat. Het lichaam van de overledene wordt nog een keer verzorgd voordat de uitvaart begint en jij kunt beginnen met rouwen.

 

Een extra ondersteuning in een zware tijd

Het is nooit verplicht om een uitvaartondernemer in te schakelen. Desondanks doen veel mensen het wel, omdat alle praktische zaken rondom de uitvaart uit handen kunnen worden gegeven. Zo word je zo min mogelijk belast en kun je alles op een goede manier laten verlopen. Voor jou betekent dit echter wel een extra rekening, die in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk gedekt wordt door de verzekering. Je kunt hierdoor wellicht nog wat geld besparen. Een uitvaart is al duur en zwaar genoeg, waardoor alles wat je kunt besparen mooi meegenomen is in deze periode.