Om eventuele gebitsproblemen te voorkomen en tijdig op te kunnen sporen, gaat bijna iedereen in Nederland jaarlijks naar de tandarts. Er wordt aangeraden om twee keer per jaar te gaan, aangezien er in een paar maanden tijd veel kan gebeuren in je gebit. Alleen wat wordt er nou precies gedaan tijdens een periodieke tandartscontrole? In deze blog vertellen we je er meer over. Door deze periodieke controle komen eventuele gebitsproblemen tijdig aan het licht. Daarnaast

Gebitscontrole door de tandarts

Allereerst vinden er tijdens deze afspraak bij de tandarts controles plaats. Zo controleert de tandarts je hele gebit, dus tanden, kiezen en tandvlees. Waar de tandarts vooral op let tijdens het controleren, is de conditie van het gebit en of er gaatjes zijn ontstaan. De meeste problemen zijn niet complex en eenvoudig te behandelen tijdens de periodieke controle.

Mochten de problemen aan je gebit toch complexer zijn, dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt om de gebitsproblemen te behandelen. Bij een vervolgafspraak bestaat er ook de mogelijkheid dat je wordt doorverwezen naar een specialist binnen de tandartspraktijk. Dit om de problemen aan je gebit zo goed mogelijk te kunnen verhelpen.

Reiniging van het gebit

De reiniging van het gebit wordt in veel gevallen uitgevoerd door een (preventie)assistent of mondhygiënist. Zij reinigen je hele gebit, zodat tandplak, aanslag en tandsteen verwijderd worden. Na het reinigen wordt het gebit gepolijst, om je tanden en kiezen optimaal te beschermen. De functie van de gebitsreiniging is het voorkomen van eventuele gebitsproblemen en het behouden van een optimale mondgezondheid.

Wil je een afspraak maken voor een periodieke tandartscontrole? Neem dan contact op met iSmile tandartsen. Deze tandartspraktijk is gevestigd in Amsterdam en er is geen wachtlijst voor nieuwe patiënten. Zo is het mogelijk om je bij iSmile in te schrijven als nieuwe patiënt en direct een afspraak te maken. Inschrijven kan via het inschrijfformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.