Als zorginstelling stel je natuurlijk alles in het werk om de bewoners gedurende de hele dag te kunnen voorzien van alle benodigde hulp. Van het uit bed halen tot het eten, het hoort er allemaal bij. Toch zijn er een aantal zaken die het soms best lastig kunnen maken. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het douchen of in bad doen van de bewoners. De reden hiervoor is vaak dat ze slecht te been zijn, waardoor het een flinke uitdaging is om ze veilig in bad te kunnen doen of onder de douche te kunnen zetten. Niet voor niets is het daarom van belang dat iedere zorginstelling beschikt over inloopbaden. Waarom, dat vertellen we je hier.

Wat zijn inloopbaden?

Een inloopbad is in principe exact zoals het doet vermoeden. Het is een bad waar je zo in kunt stappen. Het enige verschil met een normaal bad, is dat er een deur in zit, waardoor je niet over de rand hoeft te stappen. Deze deur kan eenvoudig open wanneer je naar binnen wilt en weer dicht wanneer je in bad staat of zit. Kortom, ideaal dus! Houd er alleen wel rekening mee, dat je het deurtje tijdens het douchen of in bad zitten niet open doet, want dan veranderd je badkamer in één groot waterballet.

De voordelen van een inloopbad

Wanneer jij kiest voor een inloopbad van Sani Assist, dan hoef je je nooit geen zorgen meer te maken over het in bad doen van de bewoners. Zo hoeven ze namelijk niet over de rand van het bad heen te stappen en kun je ze gemakkelijk doordat je het deurtje open doet zelf in bad laten lopen of met een rolstoel de badkamer inrijden. Zo verklein je de kans op eventuele ongelukken en scheelt het jezelf natuurlijk ook een hele hoop extra werk. 

Waar koop je een goed inloopbad?

Een inloopbad is natuurlijk niet iets wat je zomaar van vandaag op morgen koopt. Het is daarbij belangrijk dat je exact in kaart brengt wat de wensen zijn en waar je inloopbad aan moet voldoen. Het is dus ook raadzaam om de experts van Sani Assist te raadplegen, zodat ze je gedurende het gehele traject kunnen begeleiden.