Nederland is een land dat steeds meer aan het vergrijzen is. Helaas betekent dit ook dat er steeds meer mensen lopen met een ziekte. Een van deze ziekten is de ziekte van Parkinson. Het is bij deze ziekte zaak om zo snel mogelijk te symptomen te herkennen. Maar wat zijn deze symptomen nou precies? In deze blog leer je het merendeel van deze symptomen goed kennen. Op deze manier ben je er zeker vroeg bij voor jezelf of andere leden van je familie of vriendengroep.

De meest bekende Parkinson symptomen

In de eerste plaats is het slimste om de meest bekende ziekte van Parkinson symptomen te benoemen. Daarbij is beven degene waar haast iedereen van af weet. Dit is namelijk een extreem frustrerende symptoom om te hebben doordat dit je dagelijkse leven erg beïnvloedt. Daarbij begint beven vaak in een enkel lichaamsgedeelte. Je herkent het beven aan het begin bij de wat kleinere handelingen in het leven. Denk dan met name aan een verslechtering van je handschrift. Let hier dus erg goed op.

Symptomen aan het begin

Ook zijn er allerlei symptomen die met name aan het begin van de ziekte van Parkinson opdagen. Denk dan bijvoorbeeld aan dat je een beetje traag bent. Ook Stijfheid kan onder de ziekte van Parkinson symptomen vallen. Verder zijn stemmingswisselingen ook niet ongehoord. Tot slot zijn er enkele andere veranderingen die je op kunt merken. Denk dan bijvoorbeeld aan een veranderde eetlust of het verlies van je reuk of smaakvermogen.

Vergevorderde symptomen

Tot slot zijn er enkele symptomen van de ziekte van Parkinson waar je zeker vanaf moet weten. Met name de tremors zijn een duidelijk symptoom. Verder is pijn ook geen ongehoorde symptoom. Tevens zijn urinewegproblemen een symptoom dat redelijk vaak voorkomt. Hetzelfde geldt voor een fluctuerende respons op het nemen van medicijnen. Tot slot valt men ook wat vaker en kun je ineens gaan kwijlen. Al met al is er meer dan genoeg waar je op moet letten wat betreft vergevorderde symptomen van de ziekte van Parkinson.