Je wil graag alles rondom je uitvaart al geregeld hebben, dan is het voor anderen niet moeilijk om keuzes te maken. Het is fijn voor hen ook dat alles al is geregeld. Je zou dan ook alles rondom rouwbloemen bestellen vast kunnen leggen. Veel mensen vinden het moeilijk om over een eigen uitvaart te praten. Maar het is toch wel prettig als je wensen van de uitvaart vast zijn gelegd, waarom? Omdat het voor nabestaanden anders erg lastig kan zijn om na te gaan wat je zou willen, zeker als ze niets weten en dan vragen ze zich altijd af of dat ze wel de juiste keuze hebben gemaakt.

Makkelijk is het zeker niet!

Voor de meeste mensen is het erg lastig om de uitvaartwensen vast te leggen, maar je kunt voor jezelf ook een keuze maken in wat je wel en niet vast wil leggen. Je zou het bespreekbaar kunnen maken en dan is het fijn om dat met mensen in je omgeving te doen die je dierbaar zijn. Je wil er misschien niet het fijne van weten, maar toch zal het veel duidelijk maken en ben je achteraf blij dat het toch helder is voor je.

Wat zijn jouw uitvaartwensen?

Iets wat je het beste vast kunt leggen is wat wil je doen, zou je een crematie willen of een begrafenis, en waar wil je dan uitgestrooid of begraven worden? Wil je het groot aanpakken of liever klein en besloten? Welke muziek zou je willen en welke bloemen wil je dat mensen meenemen of liever geen bloemen en wil je liever dat ze geld doneren aan een goed doel? Er is veel wat je vast kunt leggen en dan kun je daarin zelf een keuze maken wat jij wil beslissen en wat anderen voor jou mogen beslissen.

uitvaart