Een ongeluk in het verkeer zit in een kleine hoek. Na een ongeluk kan het voorkomen dat je zwaar lichamelijk letsel hebt opgelopen. Stel je voor dat je in Utrecht wordt aangereden op de fiets en hierbij letselschade aan de mond oploopt. Gelukkig bestaat er in Nederland goede zorg en hulp om je er weer bovenop te helpen.

Een bezoek aan de huisarts

Je hebt na de aanrijding last van je hoofd en de mondstreek. Daarom is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Iedereen in Nederland is verzekerd om kosteloos naar de huisarts te gaan, of je nu 8 jaar of 70 jaar oud bent. Ga daarom te allen tijde langs bij de huisarts om je gezondheid te laten checken.

Ga langs bij de tandarts

Meestal is na letselschade aan de mondstreek een bezoek aan de tandarts gewenst. De tandarts controleert de schade en weet precies wat hieraan te doen is. Indien nodig kan er door de tandarts al worden doorverwezen naar andere specialist, omdat de schade nader te bekijken. In het voorbeeld uit de introductie bezoek je dus een tandarts in Utrecht om je gebit nauwkeurig na te laten checken, om bijvoorbeeld scheefgroei te voorkomen.

Verwijzing naar de logopedist

Een tandarts kan bijvoorbeeld doorverwijzen naar een logopedist als er na intensieve behandeling nog steeds problemen met de spraak, de stem of het slikken zijn. Een logopedist helpt je om de ontstane problemen naar aanleiding van het ongeluk te verminderen. Je zou in dit geval dus door je tandarts kunnen worden doorverwezen naar de logopedist Utrecht.

Handel de zaak af met een letselschadespecialist

Als je buiten je eigen schuld een ongeluk hebt gehad, dan kom je wellicht in aanmerking voor een schadevergoeding. Dit regel je met een letselschadespecialist bij jou in de buurt. De letselschadespecialist onderzoekt of je een schadevergoeding kunt eisen en helpt je bij het indienen hiervan.